Sunday, June 24, 2012

Neděle 24.6. - 10 km

Tak je to nejlepší - vyběhnete na nespecifikovaný běh a ve chvíli, kdy byste měli končit si uvědomíte, že se tep najednou srovnal a běží se celkem lehce. A byla by fakt škoda toho teď nechat.
Tak jsem dnes (po včerejších 3 km) vyběhl jen tak, jestli když nebudu ničím honěn, bude tep taky lepší, jako včera. Ale na začátek jsem to asi moc rozběhl a první kilometry se celkem trápil. Teprve po čtvrtém kilometru se tep jakž takž ustálil a dalo se myslet na běh samotný.
Dal jsem dva delší okruhy parkem a počítal, že to na 6 km zabalím, ale jak jsem zmínil - začalo se mi běžet dobře a říkal jsem si, že alespoň celých 7 doběhnu, abych měl 10 km za víkend. No a u sedmého kilometru mi došlo, že se v tomhle bodě už nejde vrátit a tu desítku si zaběhnu. Takže ještě jeden dlouhý okruh a dvojité kolečko kolem rybníku na konec a bylo to.
Schválně jsem nesledoval čas, jen tepovku. Tam sice měření někde mezi čtvrtým a sedmým kilometrem vysadilo (95 jsem fakt neměl :), ale na závěr směřovala spíš s 160 než výš.
Řekl bych, že jsem dneska spokojený, ale ještě mám v čerstvé paměti čtvrtý kilometr, kdy jsem se trápil a tahal to z paty. Ale jako lekce to bylo dobré - pokud se mi povede nějak eliminovat tohle počáteční vyčerpání, mám na to dát nějaký rozumný čas.
Dnes to bylo za 62:42, což není žádná sláva. Ale alespoň je co zlepšovat. Pocit po doběhu je skvělý a to se počítá.




http://t.co/i4ganvF7

No comments:

Post a Comment